Cel mai mare importator de pe piaţa locală spune: am ajuns „sanitarii“ Europei fără timbrul de mediu

Autor: Visan Marian 27 sept. 2018 Știri auto
Cel mai mare importator de pe piaţa locală spune: am ajuns „sanitarii“ Europei fără timbrul de mediu

Brent Valmar, directorul general al Porsche România, cel mai mare importator de pe piaţa locală şi vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, spune că în continuare este bine venit un timbru de mediu care să reglementeze piaţa importurilor de maşini rulate care să aducă venituri bugetului de stat şi care implicit să poată susţine alte proiecte „verzi“.

Odată cu eliminarea timbrului, în februarie 2017, piaţa locală a fost luată cu asalt de importurile de maşini vechi, care vor ajunge până la finalul acestui an la un total de circa un milion de unităţi. Pe de altă parte, în ultimele luni ritmul lunar a scăzut uşor de la 50.000 spre 40.000 de unităţi, volum de cel puţin patru ori mai mare decât cel al vânzărilor de maşini noi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide