Cel mai mic motor din clasa compactă, disponibil pe Ford Focus

Noul propulsor turbo EcoBoost în trei cilindri va putea fi comandat pe piaţa europeană începând cu luna februarie, fiind disponibil în versiunile de 100 şi de 125 CP.

Cel mai mic motor din clasa compactă, disponibil pe Ford Focus Cel mai mic motor din clasa compactă, disponibil pe Ford Focus

Downsizing-ul nu este doar o modă în industria auto. O demonstrează filiala europeană a celor de la Ford, care implementează motorul EcoBoost de 1,0 litri pe Ford Focus, marcând o premieră importantă în clasa compactă. Astfel, Ford Focus va primi sub capota sa un motor în trei cilindri, ce foloseşte tehnologia turbo pentru o eficienţă sporită în consum şi valori excelente ale emisiilor poluante.

Motorizarea va fi disponibilă în două versiuni de putere. Cea de 100 CP va oferi un consum mediu de 4,8 l/100 km, în timp ce propulsorul de 125 CP promite o valoare de 5,0 l/ 100 km. Acesta este al treilea membru al familiei de agregate EcoBoost, după cele de 1,6 şi 2,0 litri, şi înlocuieşte binecunoscutul motor aspirat de 1,6 litri.

Conform producătorului european, noul EcoBoost de 1,0 litri, care a fost dezvoltat de inginerii britanici ai centrelor de proiectare de la Dunton şi Dagenham, ar putea fi aşezat pe o singură coală de hârtie cu dimensiunea A4. Motorul face parte dintr-o generaţie complet nouă, ce vizează plaja de putere de până la 130 CP.

Ford va pune noul propulsor la dispoziţia clienţilor din Europa începând cu luna februarie, iar preconizările arată că preţul maşinilor echipate cu acesta va fi mai mic decât al Ford-urilor Focus dotate cu actualul motor de 1,6 litri. Alte modele ce vor beneficia de propulsorul EcoBoost în trei cilindri vor fi C-MAX, Grand C-MAX, precum şi viitorul monovolum B-MAX, ce urmează să fie asamblat la Craiova.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.