Cel mai popular roadster din istorie, Mazda MX-5, aniversează 30 de ani

Autor: Marius Vișan 10 ian. 2019 Știri auto
Cel mai popular roadster din istorie, Mazda MX-5, aniversează 30 de ani

Mazda MX-5 a fost lansată în 1989 la Salonului Auto de la Chicago, iar pentru a sărbători 30 de ani de atunci şi în semn de recunoştinţă pentru clienţii din toată lumea, care au susţinut succesul acestul model în ultimele trei decenii, a fost creat un model special. Mazda anunţă că ediţia aniversară Mazda MX-5 30 de ani debutează la Salonul Auto de la Chicago 2019. 

În calitate de cel mai popular roadster din istorie, cu peste 1 milion de unităţi vândute la nivel global, dintre care mai mult de 350.000 în Europa, MX-5 a devenit un simbol al filosofiei Mazda când vine vorba de construcţia autovehiculelor şi al căutării perpetue a plăcerii de a conduce.

Modelul a dat naştere unui grup de fani Europeni devotaţi din Islanda până în Italia, uniţi de pasiunea pentru Jinba Ittai, senzaţia de unitate dintre şofer şi maşină care defineşte MX-5 încă de la început. Ediţia specială 30 de ani este ultima din colecţia în creştere de versiuni MX-5 unice, create de-a lungul anilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide