Cel mai scump ceas e 1 mil. $. Iată ce-l face atât de scump!

Numai 75 de bucăţi vor fi produse

Cel mai scump ceas e 1 mil. $. Iată ce-l face atât de scump! Cel mai scump ceas e 1 mil. $. Iată ce-l face atât de scump!

RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1 – numele complet al celui mai scump ceas de care am auzit noi şi cu sigla unei mărci auto. Carscoops scrie că mecanismul tourbillon e gândit la o rotaţie completă pe minut, ceea ce anulează efectul gravitational. La cât ne pricepem noi la ceasuri, îi credem pe cuvânt. Ceasul are şi un cronograf pentru turele de pe circuit. Fiind mecanic, RM 50-03 are o rezervă de energie de 70 de ore. Tot mecanismul are 7 grame, iar tot ceasul – numai 40!

Richard Mille – compania care a făcut ceasul, a folosit în compoziţie titan, carbon şi grafen. Ultimul este un material descoperit în 2004 de doi fizicieni englezi din Manchester care au şi luat premiul Nobel. Grafenul este un material teribil de scump pentru că are o structură moleculară care îi dă o duritate de 200 de ori mai mare decât cea a oţelului. Numai 75 de bucăţi RM 50-03 (unde RM sunt iniţialele companiei Richard Mille) vor fi produse şi vor fi vândute la preţul unitar de 1.000.000$ împreună cu machete monopostului McLaren-Honda MP4-32 pe care o va conduce Alonso în sezonul F1 2017.  

RM 50-03 (FOTO)

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.