Cel mai scump Ferrari de colecţie: 16,4 milioane de dolari!

Primul Ferrari 250 Testa Rossa construit în 1957, s-a vândut la o licitaţie din cadrul evenimentului Pebble Beach 2011 pentru o sumă record de 16 milioane de dolari.

Cel mai scump Ferrari de colecţie: 16,4 milioane de dolari! Cel mai scump Ferrari de colecţie: 16,4 milioane de dolari!

În ultimii ani, tot mai multe modele clasice Ferrari au fost vândute la licitaţie pentru sume record: în 2008, un Ferrari California Spyder din 1961 a fost vândut cu mai mult de 10 milioane de dolari iar, în 2009, modelul Ferrari 250 Testa Rossa fabricat în 1957 a fost achiziţionat la un preţ de 12 milioane de dolari.

Aşadar, era normal ca prototipul Ferrari 250 Testa Rossa care a dat startul fabricaţiei de modele de serie, să fie vândut la un preţ ceva mai mare de casa oficială de licitaţii Gooding & Company de la Pebble Beach Concurs d'Elegance.

Suma de la care a plecat licitaţia a fost de 10 milioane de dolari, o valoare corectă ţinând cont de reacţia celor din sală care au aplaudat în momentul anunţării acesteia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.