Cel mai sportiv Ford Focus ST: motorul pe benzină Ecoboost de 2,3 litri produce 280 CP - GALERIE FOTO

Cel mai sportiv Ford Focus ST: motor pe benzină Ecoboost de 2,3 litri produce 280 CP

Cel mai sportiv Ford Focus ST: motorul pe benzină Ecoboost de 2,3 litri produce 280 CP - GALERIE FOTO Cel mai sportiv Ford Focus ST: motorul pe benzină Ecoboost de 2,3 litri produce 280 CP - GALERIE FOTO

Datorită noii platforme C2 pe care este construit, oficialii Ford promit că Focus ST va oferi "cea mai sportivă experienţă de conducere a unui Focus ST, atât pe şosea, cât şi pe circuit”.

Disponibil începând cu vara acestui an, noul Focus ST este oferit ca hatchback cu cinci uşi, cu motor pe benzină sau diesel, precum şi cu o serie de noi tehnologii derivate din modele precum supercarul Ford GT şi Mustang. 

Este primul Ford cu tracţiune faţă care obţine un diferenţial electronic cu alunecare limitată (eLSD - electronic limited-slip differential), destinat să sporească stabilitatea în viraje. Tehnologia Rev-Match care are ca scop să ajute motorul să ajungă mai repede la turaţia corectă la retrogradare. Noul model este disponibil cu cutia de viteze manuală cu şase trepte şi o cutie automată cu şapte trepte.

Focus ST pe benzină foloseşte motorul Ecoboost de 2,3 litri Ford. Acesta produce 280 de CP la 5500 rpm şi 420 Nm de la 3000 rpm la 4000 rpm. Sprint-ul de referinţă de 0-100 km / h ia mai puţin de 6.0 sec. 

Dieselul vine cu motor Ecoblue de 2.0 litri şi 190 de CP, are ar fi cel mai puternic motor diesel oferit pe un Focus. Oferă putere de vârf la 3500 rpm şi 400 Nm între 2000rpm şi 3000rpm. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.