Cel mai vândut model din 2013 pe plan global este…

Autor: Andrei Ştirbu 10 apr. 2014 Știri auto

Dacă în Europa VW Golf e regele incontestabil al pieţei auto, pe plan global compacta germanilor este devansată de unul dintre cele mai importante modele ale concernului Ford: Focus.

Conform analiştilor Polk, Ford Focus a fost cel mai vândut model din 2013 în lume – este vorba despre modelele care poartă acest nume, indiferent de tipul caroseriei.

O treime dintre Focus-urile vândute în 2013 au fost cumpărate de chinezi. Oare ce înseamnă ”focus” în chineză, noroc la bani şi în dragoste?…

Mai exact, în 2013 au fost comercializate aproape 1,1 milioane de exemplare Ford Focus, în creştere cu 8,1% faţă de 2012, când au fost vândute doar puţin peste 1 milion de exemplare. Iar, odată cu lansarea pe piaţă a recentului facelift, oficialii Ford se aşteaptă ca la finalul lui 2014 Focus să rămână cel mai vândut model din lume.

În acelaşi timp, cei de la Ford se pot mândri şi cu altă titulatură a companiei de analiză Polk: Fiesta a fost declarată drept cea mai bine vândută maşină sub-compactă din lume în 2013, cu un total de 735.000 de exemplare comercializate pe plan global.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide