Cel mai verde constructor din 2011: Toyota

Toyota a căştigat premiul de cel mai "verde" contructor din 2011, graţie acţiunilor intreprinse în Uniunea Europeană.

Cel mai verde constructor din 2011: Toyota Cel mai verde constructor din 2011: Toyota

Titlul de cel mai verde constructor a fost acordat de către The World Trade Group care a "examinat" eficienţa producătorului nipon în materie de reducere a poluării în timpul procesului de fabricaţie a autovehiculelor.

Activităţile de producţie în Europa, a celor de la Toyota, s-au concentrat asupra celor două fabrici din Anglia. The World Trade Group a anlizat în principal gradul de reciclare a apei utilizate în procesul de fabricaţie, a modului în care sunt utilizate resursele neconvenţionale de energie, deci gradul de reducere a consumului de energie de la "reţea", emisiile de agenţi volatili organici, etc.

Între 2001 şi 2009 Toyota a reuşit să reducă cu 40 % energia consumată pentru producţia unei maşini, reziduurile rezultate în urma procesului de fabricaţie au fost diminuate cu 38%, emisile de agenţi volatili au fost înjumătăţite iar cantitatea de apă a fost reducă cu 44%.

De remarcat este faptul că, in prima parte a acestui an, japonezii au instalat la fabrica din Burnaston o reţea de panouri solare capabile să genereze 4,6 milioane kWh anual.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.