Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. În SUA poţi transporta gorile, dar numai pe scaunul din dreapta

Autor: ProMotor, Gândul.info 15 ian. 2016 Știri auto
Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. În SUA poţi transporta gorile, dar numai pe scaunul din dreapta

Codurile rutiere ale unor ţări precum Statele Unite, China, Marea Britanie şi altele conţin unele dintre cele mai ciudate reguli pentru acest domeniu. Motorul de căutare Kayak.fr a dezvăluit câteva dintre cele mai surprinzătoare asemenea prevederi ce trebuie respectate, chiar dacă ele pot părea caraghioase sau absurde, potrivit site-ului 20minutes.fr, care oferă câteva exemple.

În statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce maşina în costum de baie, dar numai dacă sunt rănite, sunt însoţite de doi poliţişti sau deţin o armă pentru a se apăra în caz de atac. ‘Această regulă datează din 1920 şi nu a fost actualizată niciodată’, spune Emmanuelle Chiamisa, şef comunciare la Kayak.fr.

În Cipru este interzis să mănânci sau să bei la volan, orice ar fi. O măsură bună pentru siguranţa rutieră, dar greu de respectat în perioade de caniculă.

Germania este considerată de mulţi europeni paradisul nudiştilor. În această ţară se poate de altfel conduce maşina şi în costumul lui Adam. ‘În Germania, maşina este considerată spaţiu privat unde poţi face ce vrei’, arată Emmanuelle Chiamisa. Se recomandă totuşi să se poarte ciorapi pentru că, în caz de accident, asigurările nu acoperă situaţiile în care conducătorul auto nu este încălţat. De altfel, înainte să coboare din vehicul, ocupanţii trebuie să se îmbrace, în caz contrar putând fi amendaţi.

În Marea Britanie, călătorii care simt nevoia să se uşureze pe marginea drumului o pot face, dar cu două condiţii: să o facă lângă roata din spate şi să ţină în permanenţă mâna dreaptă pe maşină. Acest gest are fără îndoială menirea să arate că maşina este cea a conducătorului auto şi că acesta nu urinează pe alta.

Citeşte şi Ar trebui să fie un exemplu pentru şoferi, dar l-au prins cu numere false

Citeşte şi Modificări la poliţa RCA. Decontare directă pentru şoferii care nu sunt vinovaţi de accident

Citeşte şi MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

Italienii ţin la câini ca la ochii din cap. Dovada este că aceştia trebuie să poarte centură de siguranţă atunci când sunt transportaţi cu maşina. Tot în această ţară este permis claxonatul continuu în cazul în care şoferul transportă persoane bolnave sau rănite.

În China, turiştilor nu le este permis să conducă maşini. Incredibil, dar adevărat. Dacă vor să meargă cu maşina, trebuie să apeleze la taxiuri sau la maşini cu şofer, deoarece China nu a semnat convenţia care autorizează folosirea permiselor internaţionale.

În Emiratele Arabe Unite, cămilele au prioritate de trecere în intersecţii faţă de maşini. În caz de accident, conducătorul auto trebuie să îi plătească o despăgubire proprietarului cămilei. Tot aici femeile nu au voie să conducă, prin lege.

În statul Minnesota din SUA gorilele pot fi transportate cu maşina, însă numai în dreapta şoferului, pe aşa-zisul loc al mortului, şi niciodată pe bancheta din spate.

O regulă care ar putea părea misogină este că în California femeile nu au dreptul să conducă în halat. Se consideră poate că, îmbrăcate astfel, ar distrage atenţia automobiliştilor, care ar fi mai puţin atenţi la drum.

În statul Tennessee din SUA, este interzis vânatul dintr-un vehicul aflat în mişcare, cu o singură excepţie: dacă acel „vehicul” este un cărucior cu rotile.

Citeşte şi FOTO. Psihologie inversată sau glumă? Anunţul anului: ”Vând hoit din 2004” 

Citeşte şi Mă duc unde vrea maşina mea

În Danemarca, conducătorii auto trebuie să se uite sub maşină înainte să demareze, să vadă dacă nu este cineva dedesubt.

În Brazilia, victimelor decedate într-un accident rutier li se măsoară obligatoriu alcoolemia cu etilotestul.

În Japonia te poţi alege cu amendă dacă stropeşti cu apă sau cu noroi un alt participant la trafic.

Pe de altă parte, în Viena, claxonatul este interzis prin lege în orice situaţie.

În Montrel, Canada, este interzis să îţi blochezi propria alee.

În Elveţia şi Spania, şoferii sunt obligaţi să deţină în maşină o pereche de ochelari de rezervă.

 

Citeşte şi GALERIE FOTO. ARO-ul lui Ceauşescu (B-01-PCR) este de vânzare. Află preţul şi detaliile tehnice ale maşinii

Citeşte şi 5 greşeli pe care le fac până şi cei mai experimentaţi şoferi

Citeşte şi Top 15 cele mai periculoase şosele din lume. GALERIE FOTO

Citeşte şi Pilotul automat reduce consumul? Dacă da, cu cât?

Citeşte şi VIDEO. Bobotează 2016. Preot care sfinţeşte maşinile în trafic cu antemergător de la Poliţie

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide