Cele mai scumpe maşini vândute în România

În prima jumătate a anului cele mai scumpe automobile apărute pe şoselele din România au fost noul Ferrari 430 Scuderia şi Mercedes CL 65 AMG.

Cele mai scumpe maşini vândute în România Cele mai scumpe maşini vândute în România

Un Mercedes-Benz CL 65 AMG de 290.000 de euro şi un Ferrari 430 Scuderia care a costat circa 260.000 de euro sunt cele mai scumpe maşini vândute în prima jumătate a anului în România, ptrivita datelor firmelor importatoare furnizate agenţiei MEDIAFAX.

Mercedes-Benz CL 65 AMG este echipat cu un motor de 6.000 de centimetri cubi, cu 12 cilindri în V, care poate face ca maşina să atingă o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Puterea maximă dezvoltată de motor este de 612 Cai Putere (CP), cuplul atinge valoarea de 1.000 Nm, acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră se realizează în 4,4 secunde, iar consumul mediu declarat de producător este de 14,8 litri de carburant pentru 100 de kilometri parcurşi.

Ferrari-ul 430 Scuderia are un motor de 4,3 litri, cu opt cilindri în V, şi dezvoltă o putere de 510 CP. Greutatea redusă face ca maşina să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,6 secunde, viteza maximă fiind de 320 de kilometri pe oră. Posesorul acestei maşini, care a mai avut anterior un Ferrari 430, are 35 de ani, locuieşte în Bucureşti şi activează în domeniul consultanţei de afaceri.

Clasamentul celor mai scumpe autoturisme vândute îl  puteţi citi integral pe MEDIAFAX.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.