Chang'an Eado intră pe piaţa europeană

Industria auto din China este, după cum bine ştim, într-o continuă ascensiune iar Europa se află pe lista de cuceriri. Chang'an Eado, un nou model low-cost chinezesc, va intra în curând pe piaţa europeană.

Chang'an Eado intră pe piaţa europeană Chang'an Eado intră pe piaţa europeană

În ultimii ani China s-a transformat din ţara care copia orice, de la electronice la autoturisme, în a doua putere economică mondială, prezentă în aproape toate ramurile industriei. Se pare că în viitorul apropiat, piaţa europeană a automobilelor se va îmbogăţi cu un nou model asiatic, Chang'an Eado.

Berlina chinezească este desenată de un italian, având un design, atât exterior cât şi interior, îndeajuns de plăcut pentru a face faţă competitorilor europeni.

Eado a fost prezentat prima dată la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut şi este deja pe piaţă în China cu un preţ începând de la 8.800 euro pentru modelul entry-level şi ajungând până la 11.300 euro.

Producătorul Chag'an va oferi pentru piaţa europeană doar motorizarea de 1,6 litri 110 CP şi 170 Nm. Propulsorul îndeplineşte normele euro V (CO2 119g/km), având un consum mixt de 6,2 l/100 km.

În ceea ce priveşte dimensiunile, Chang'an Eado masoară 4,62 m în lungime, 1,82 m în lăţime şi 1,49 m în înălţime. Volumul portbagajului este identic cu cel al modelului autohton, Dacia Logan, oferind 510 l de spaţiu util.

Voi ce credeţi, va avea succes Chang'an Eado pe piaţa europeană?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.