Chevrolet Corvette Stingray Convertible are pentru prima oară un hardtop retractabil – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 03 oct. 2019 Știri auto

Chevrolet a lansat cabrioletul lui Corvette Stingray în cadrul unui eveniment la Kennedy Space Center din Florida. Istoria iconicului model din portofoliul General Motors a început în 1953, prima generaţie fiind disponibilă iniţial exclusiv sub forma unui cabriolet.  Noul Chevrolet Corvette Stingray Convertible (generaţia a opta) este primul din istoria modelului care are motor amplasat central şi acoperiş rigid.

Printre avantajele aduse de hardtop se numără, potrivit inginerilor GM, designul mai atractiv şi aerodinamica îmbunătăţită. Graţie spoilerului, similar cu cel oferit pentru coupé prin pachetul Z51 Performance, cabrioletul are acelaşi coeficient aerodinamic. Şase motoare electrice asigură plierea acoperişului, operaţiunea durând doar 16 secunde. Acţionarea hardtopului este funcţională până la viteze de 50 km/h.

Faţă de modelul targa, cabrioletul se distinge prin cele două domuri din spatele tetierelor şi un capac opac pentru compartimentul motorului. Acoperişul este pliat deasupra motorului, ceea ce permite păstrarea nealterată a volumului portbagajului de la coupé. Pentru aceasta, panourile acoperişului au fost proiectate să reziste la temperaturile înalte generate de motor, răcirea cestuia făcându-se prin priza de aer din capacul compartimetului motor.

În spatele scaunelor întâlnim acelaşi motor V8 aspirat de 6,2 litri ca şi la coupé, cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi 8 trepte. Propulsorul dezvoltă 495 CP şi un cuplu maxim de 637 Nm atunci când este echipat cu evacuarea sport, fiind astfel cel mai puternic Corvette entry-level. În cazul cabrioletului, trenul de rulare a fost revizuit, având setări noi pentru arcuri şi amortizoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide