Chevrolet, pe primul loc la maşini sport, în S.U.A.

Autor: Gabriel Grosoiu 28 feb. 2012 Știri auto
Chevrolet, pe primul loc la maşini sport, în S.U.A.

Chevrolet este marca cea mai preferată în S.U.A., când vine vorba de maşini sport. Nu mai puţin de o treime din autovehicule vândute în Statele Unite ale Americii în 2011 sunt modele Camaro sau Corvette.

Anul trecut, Chevrolet a avut o cotă de 37% din piaţa maşinilor sport, înregistrând un număr de 88.249 de autovehicule Camaro vândute, surclasând cu peste 18.000 de unităţi modelul concurent direct Ford Mustang. Se estimează că această diferenţă va creşte odată cu lansarea în această lună a noului Camaro ZL1 în Statele Unite ale Americii.

În 2011, Chevrolet a deţinut 28% din piaţa autovehiculelor sport de lux, cu un număr de 13.164 de autovehicule Corvette vândute. Fiind în prezent singurul model de producţie internă din acest segment, numărul de autovehicule Corvette comercializate a depăşit dublul unităţilor vândute ale modelului concurent direct, Porsche 911.

Pentru a demonstra capacităţile modelelor Corvette şi Camaro, Chevrolet a testat recent versiunile performante de serie, pe circuitul „Grand Course”, de la Virginia International Raceway. Configuraţia circuitului Grand Course reprezintă o adevărată provocare pentru modelele de serie, deoarece este nevoie de o putere extraordinară, manevrabilitate precisă şi un grad înalt de aderenţă pentru a înregistra cel mai rapid tur.

Inginerul Jim Mero a parcurs un tur pe circuitul Grand Course într-un timp de 2:45,6 la volanul unui Corvette ZR1 model 2012 echipat cu noile pneuri Michelin Pilot Sport Cup, fiind cel mai rapid timp pe tur de pistă obţinut vreodată de un autovehicul de serie.

Inginerul Aaron Link a parcurs un tur pe circuitul Grand Course într-un timp de 2:52,4 la volanul unui Camaro ZL1 model 2012, cu şase secunde mai rapid decât timpul pe tur de pistă obţinut pe acelaşi circuit de către Ford Shelby GT500 model 2011.

Corvette ZR1 este cel mai puternic model Chevrolet din toate timpurile, cu un motor LS9 V-8 supraalimentat de 6,2 l, ce dezvoltă o putere de 580 cp şi generează un cuplu maxim de 819 Nm. Camaro ZL1 este cel mai puternic model Camaro produs vreodată, cu un motor LSA V8 supraalimentat de 6,2 litri, ce dezvoltă o putere de 646 cp şi un cuplu maxim de 754 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide