China va inaugura o bijuterie a ingineriei: cel mai mare pod construit pe deasupra unei mări - VIDEO

Podul de 20 de miliarde de dolari are şase benzi pe sens şi o lungime de 55 de kilometri.

China va inaugura o bijuterie a ingineriei: cel mai mare pod construit pe deasupra unei mări - VIDEO China va inaugura o bijuterie a ingineriei: cel mai mare pod construit pe deasupra unei mări - VIDEO

Podul de 20 de miliarde de dolari, care va lega China de Hong Kong şi Macau, va fi inaugurat joi. Realizat în doar 9 ani, podul are şase benzi pe sens şi o lungime de 55 de kilometri.

Aceasta va scurta drumul dintre Hong Kong şi oraşul Zhuhai, de la 3 ore la doar 30 de minute.

Podul Hong Kong-Zhuhai-Macau este capabil să reziste la seisme cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, unui super taifun sau unei ciocniri cu un cargobot.

 

 

Realizat din 400.000 de tone de oţel, include un tunel pe sub apă de aproape 7 kilometri lungime, pentru a nu incomoda traficul maritim de pe traseu. Tunelul este desfăşurat între două insule artificiale, fiecare cu o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi.

Deşi va fi deschis săptămâna aceasta, autoturismele vor avea nevoie de un permis special pentru a-l traversa. Majoritatea şoferilor vor fi nevoiţi să parcheze în portul Hong Kong, de unde vor lua autobuze care vor face curse doar pe pod. Preţul unui bilet va costa între 8 şi 10 dolari.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.