Chinezii apreciază mai mult BMW decât Audi şi Mercedes-Benz

Într-un recent studiu realizat în China, BMW a reieşit ca fiind cea mai apreciată marcă auto din ţara Marelui Zid, având mai mulţi fani decât Audi şi Mercedes-Benz.

Chinezii apreciază mai mult BMW decât Audi şi Mercedes-Benz Chinezii apreciază mai mult BMW decât Audi şi Mercedes-Benz

De la început trebuie remarcat că vorbim de un studiu realizat de compania Clear Asia, din Hong Kong, pe un eşantion de numai 2.500 de persoane. Cam mic dacă ne raportăm la numărul de locuitori din China, nu?

Cu toate acestea, rezultatele sunt considerate destul de relevante, studiul din China fiind parte a unui studiu mai amplu realizat pe plan mondial de compania Clear. Dacă, la această oră, pe mapamond podiumul celor mai dorite şi cunoscute mărci este ocupat, în ordine, de Apple, Google şi BMW, în China situaţia este alta.

Mai exact, în China, într-un TOP 100 al celor mai dorite branduri din China, pe locul întâi se situează BMW, urmat de Rolex şi Apple. Conform oficialilor de la Clear Asia, BMW are o personalitate foarte puternică şi atractivă în China, clienţii văzând maşinile BMW drept sexy, de încredere şi sofisticate.

Principalii concurenţi ai BMW, Mercedes-Benz şi Audi, s-au clasat pe locurile 8, respectiv 12, subiecţii considerând că, deşi sunt foarte apreciate, nu au bagajul emblematic şi plin de personalitate al BMW. Realitatea pare să confirme aceste rezultate, vânzările grupului BMW în China cifrându-se la peste 180.000 de unităţi în 2010, cu 85% mai mult decât în 2009, ceea ce face piaţa chineză a treia ca importanţă după Germania şi USA.

Cei de la BMW sunt de ceva vreme conştienţi de impactul puternic pe care îl au în China, drept pentru care, în ultimii ani, principalul salon auto chinezesc este gazda unor premiere importante pentru BMW - de exemplu, ediţia din acest an a Salonului Auto Shanghai 2011 va prilejui premiera mondială a noului BMW Seria 6 Coupe, a lui BMW M5 Concept, dar şi a versiunii de serie hibrid plug-in pentru BMW Seria 5.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.