Chinezii de la BAIC au cumpărat 5% din proprietarul Mercedes-Benz

Autor: ProMotor 23 iul. 2019 Știri auto
Chinezii de la BAIC au cumpărat 5% din proprietarul Mercedes-Benz

Beijing Automotive Group Co. (BAIC) din China a cumpărat o participaţie de 5% din Daimler, întărind relaţia cu gigantul german, după ce compania Geely cumpărase aproape 10% din Daimler şi devenise un potenţial rival.

BAIC a fost principalul partener Daimler în China până în 2008, când Geely a cumpărat o participaţie de 9,69% din Daimler cu scopul de a crea o alianţă care să dezvolte modele electrice şi autonome.

Costurile mari ale bateriilor maşinilor electrice au ridicat probleme companiilor care vor să construiască modele cu emisii zero, astfel formându-se numeroase alianţe cu parteneri chinezi. Daimler a anunţat în martie că va construit noua generaţie de modele Smart electrice în China alături de Geely.

Totodată, Daimler a asigurat BAIC că o orice nouă alianţă între Mercedes şi un partener chinez se va produce doar după ce va atinge un consens cu BAIC.

Germanii operează fabrici Mercedes-Benz în Beijing prin Beijing Benz Automotive şi sunt acţionari ai diviziei auto a BAIC Group din 2013.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide