Chris Bangle revine la FIAT?

Chris Bangle, controversatul designer, care a atins apogeul atât al carierei cât şi al controversei la BMW, s-ar putea întoarce de unde a pornit, adică de la FIAT.

Chris Bangle revine la FIAT? Chris Bangle revine la FIAT?

Chris Bangle este designerul care a impus cel mai îndrăzneţ stil la BMW, unul căruia nu îi puteai răspunde cu indiferenţă, ori îţi plăcea, ori te scandaliza. A părăsit însă compania bavareză în februarie 2009, care a revenit la o imagine ceva mai conservatoare, şi o perioadă nu s-a mai vorbit prea mult despre proiectele sale. Acum însă revista italiană Quattroruotte lansează zvonul că Bangle s-ar putea întoarce la FIAT.

Chris Bangle a mai activat ca designer pentru FIAT în perioada 1985 şi 1992 şi bineînţeles că şi aici şi-a impus stilul său non-conformist. Primul proiect la care a lucrat a fost conceptul Junior, după care sub creionul său au ieşit modele ca Fiat Coupe (în colaborare cu Pininfarina), Alfa 145 sau Fiat Brava, toate caracterizate la vremea lor prin designuri inovative, care se detaşau de imaginea obişnuită a mărcilor italiene.

Acelaşi lucru se speră şi acum printr-o eventuală venire a lui Bangle, mai ales că acum paleta de mărci s-a extins foarte mult prin alianţa cu Chrysler. Deşi nu este nimic sigur, se pare că în alegerea FIAT a contat faptul că este american şi italienii vor să pătrundă pe această piaţă în forţă şi, de asemenea, şi-ar putea pune semnătură pe modelele Chrysler.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.