Chris Harris te învaţă să derapezi controlat folosindu-se de un BMW M 235i

Poţi include clipul acesta în secţiunea de UTIL, atâta timp cât conştientizezi şi mediul în care se desfăşoară exerciţiul explicativ al lui Chris Harris. Altfel, nu există limită de saturaţie pentru clipuri cu M 235i în derapaj.

Chris Harris te învaţă să derapezi controlat folosindu-se de un BMW M 235i Chris Harris te învaţă să derapezi controlat folosindu-se de un BMW M 235i

OK, n-o să-ţi stric vizionarea şi audiţia cu FOARTE multe cuvinte, aşa că am să punctez succint despre ce este vorba în drifting - citându-l, evident, pe Chris Harris, tipul care numai nu se satură să arunce în părţi maşini sport, supercaruri şi hypercaruri.

Deci, pentru vorbitorii de rusă-franceză exclusiv, iată un scurt briefing: driftul este compus din trei părţi - iniţiere, continuare şi regrupare.

Iniţiere - momentul în care bruschezi direcţia, apoi contrabrachezi şi aplici doze puternice de acceleraţie. „În cazul maşinilor cu tracţiune spate, cu anvelope cu aderenţă mărită şi cu diferenţial cu alunecare limitată, ai nevoie de putere. Mai multă decât ai crede.” 

Continuare - modul în care negociezi cu direcţia şi cu acceleraţia pentru a menţine lipsa de aderenţă a maşinii. „Mulţi fac greşala de a nu aplica suficientă acceleraţie, întrerupând derapajul.”

Regrupare - cea mai grea şi mai satisfăcătoare etapă, cea în care sincronizezi alinierea celor două punţi cu reluarea aderenţei. 

Sper că ai fost atent şi la partea în care subliniază că astfel de exerciţii se fac pe circuit, cu o maşină care să fie corespunzătoare din punct de vedere tehnic. Dacă te întrebi unde ai mai citit asta recent, îţi arăt eu: aici. Acum mă retrag, pentru că am nişte Richard Burns Rally de jucat (un simulator numai bun ca să exersezi realist toate acestea). 

Eu am probleme cu regruparea - roţile prind aderenţă când încă roţile sunt bracate, aşa că mă aruncă în direcţia opusă. Spuneţi sincer acum, câţi dintre voi stăpânesc derapajul controlat (fie în viaţa reală, fie într-un simulator acătări)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.