Cine câştigă? Depinde cum priveşti lucrurile (video)

Autor: Alexandru Banu 13 feb. 2018 Știri auto
Cine câştigă? Depinde cum priveşti lucrurile (video)

Dacă ar fi să scriem isteria electrică, scriem E-steria? O să cerem nişte bani pe treaba asta unui producător care consideră că avem la noi meşteşugul cuvintelor. Până atunci, ne lăudăm cu Smart. Asta e maşinuţa de oraş pe care nimeni nu a bătut-o. E un proiect din anii 80 care a durat peste un deceniu până la lansare. Mercedes şi Swatch (da, cei cu ceasurile) au scos o maşină nexeroxabilă. A fost Toyota care a încercat cu IQ, însă s-au lăţit prea mult.

Contrar dimensiunilor, Smart este o maşină funcţională în care încap 2 oameni şi minibagaje, cu care poţi să te duci la mare, la munte. E o maşină mică fără lipsuri. Ok, totul este în miniatură, dar utilizabil 100%. Iar maşina nu pierde nimic din utilităţile unei maşini. Nu te plouă înăuntru, ai aer condiţionat, ai airbag-uri, ai portbagaj, ai tot. Şi mai ai şi variante Brabus.

Cum îi prind chinezii în trafic pe şoferii care calcă pe bec? Nici măcar nu le mai cer actele

Aşa, să nu uităm de versiunea electrică. În România, un Smart Fortwo pleacă de la 71 de cai şi 12.500 de euro. Credeţi-ne, în raport cu avantajele pe care le ai în oraş, nu există ceva pe măsura acestei maşini, la acest preţ. Modelul electric pleacă de la 22.000 de euro, iar cel electric Forfour e cu numai 800 de euro mai scump (preţ de bază, cu TVA inclus). Acum, să vedem dacă în 2018 mai avem acele ecotichete pentru maşini nepoluante şi în ce doză (45.000 lei pentru cumpărarea unei maşini electrice + eventual 6.500 cu prima de casare pentru o rablă veche de cel puţin 8 ani).

De ce am da atâţia bani pe un Smart electric? Smart Canada a publicat pe Youtube o reclamă fix cu explicaţia. Un Smart se bate pe rând numai cu bolizi care dau de pereţi cu el. Cine râde la urmă, râde mai bine? Sigur, dar care e morala reclamei? Cine câştigă primii 5 metri, e rege! Mai ales în oraş, pentru că spot-ul scoate în faţă avantajele unei maşini de oraş. Motorul electric al unui Smart are 82 de cai, iar autonomia ideală este de 160 km. Maşina atinge 100 km/h în 11.5 secunde şi prinde 130 km/h viteză maximă.   

Autor Alexandru Banu 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide