Cine produce mai multe maşini, pe minut: Dacia Mioveni sau Ford Craiova

Cine produce mai multe maşini, pe minut: Dacia Mioveni sau Ford Craiova

Autor: Mediafax acum 2 ani Știri

Uzina Dacia de la Mioveni operează cu peste 800 de roboţi industriali pentru producţia autovehiculelor, aproximativ 80% din piese sunt transferate în sincron automat, iar un vehicul atutoghidat parcurge 31,5 km/zi, compania producând un vehicul la fiecare 54 de secunde. Ca o comparaţie, menţionăm că la Ford Craiova, la fiecare 87 de secunde iese un Ecosport de pe banda de asamblare. 

Fabrica de la Mioveni produce în medie 350.000 de autovehicule pe an, ceea ce înseamnă că un vehicul iese de pe linia de fabricaţie la 54 de secunde, acest lucru neputând fi posibil fără investiţii în tehnologizare.

„Fabrica este modernă, am investit în România 2,8 miliarde de euro şi de asemenea am investit în mai mult de 3 milioane de ore de training, iar acest lucru este cel mai important pentru a fi pregătit pentru viitor. Cred că suntem pregătiţi pentru viitor şi să ne dezvoltăm activităţile şi viitoarele proiecte în companie”, a declarat marţi Antonie Doucerain, director general Automobile Dacia şi Groupe Renault România. 

Oficialul a menţionat că unul din motoarele principale ale uzinei sunt angajaţii, motiv pentru care de la începutul anul anului 2000 şi până în prezent compania a investit peste 3.000 de ore de training în angajaţii noi, iar în cursul acestui an se vor face peste 1.000 de angajări.

„Avem un program de training pentru angajaţii noi. Jobul este destul de complex şi avem din ce în ce mai multe tehnologii, aşa că avem un proces destul de lung în ceea ce priveşte instruirea personalului. Vrem să angajăm în jur de 1.000 de persoane în acest an, acesta fiind un număr destul de semnificativ, care arată continuitatea în investiţii pe care o facem în România şi în companie”. 

Întrebat care sunt planurile în ceea ce priveşte un model Dacia electric sau hibrid, CEO-ul companiei a declarat că nu există momentan în plan un astfel de model. „Nu avem în plan, momentan, deoarece în prezent producem maşini accesibile la preţ, iar maşinile electrice nu sunt accesibile din acest punct de vedere. Cu toate acestea, nu se ştie niciodată”, a spus Antonie Doucerain.

Compania Automobile Dacia a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri în creştere cu 11,45% faţă de 2016, la 23,1 miliarde de lei (5,1 miliarde de euro), a declarat Liviu Bocşariu, director administrativ şi financiar al Automobile Dacia SA.

Citeşte articolul complet pe MEDIAFAXComentarii
Inchide