Citroen C-ZERO

Angajată de câţiva ani într-o politică de reducere a consumului de carburanţi şi a gazelor cu efect de seră, marca Citroen, care figurează printre liderii constructorilor angajaţi în protecţia mediului înconjurător, adaugă C-ZERO gamei sale.

Consum zero de benzină, zero emisii de CO2, zero zgomot! Cu C-ZERO, Citroen îşi îmbogăţeşte oferta pe segmentul vehiculelor mici oferind o soluţie 100 % electrică. Această nouă citadină a fost concepută pentru a facilita deplasările în mediul urban: dimensiuni mici, încărcare rapidă şi autonomie suficientă pentru a acoperi toate traseele cotididene, totul într-o linişte deplină. O adevarată concentrare de tehnologie şi creativitate pentru a răspunde încă de astăzi cerinţelor de mâine!

Cu mai mult de 5.500 de vehicule electrice deja produse, Citroen dispune de o experienţă recunoscută pentru a fi actor de primul rang pe această piaţă care va creşte puternic în anii care vor urma. Urmând a fi comercializat în cursul ultimului trimestru al 2010, Citroen C-ZERO, dezvoltat în colaborare cu Mitsubishi Motors Corporation (MMC), este a doua ofertă a Mărcii în ceea ce priveşte vehiculele electrice, alături de Berlingo First Electrique, dezvoltat cu Venturi.

Angajată de caţiva ani într-o politică de reducere a consumului de carburanţi şi a gazelor cu efect de seră, marca Citroen, care figurează printre liderii constructorilor angajaţi în protecţia mediului înconjurător, adaugă C-ZERO gamei sale. Citroen duce astăzi o politică ce respectă mediul înconjurător prin:
• C3 şi DS3 care propun chiar de la lansare versiuni cu emisii de 99 g de CO2 pe km,
• mai mult de 30% din vehiculele comercializate ce emit mai puţin de 120 g de CO2 / km.
• alte tehnologii ce figurează în acest program: a doua generaţie a sistemului Stop&Start ce va fi disponibilă în 2010, lansarea primului vehicul full hybrid în 2011, DS5.

Vehicul in totalitate electric, Citroen C-ZERO este dotat cu un motor sincronizat printr-un magnet permanent care generează 47 kW sau 64 CP CEE de la 3.000 la 6.000 rot/min. Cuplul maxim de 180 Nm este disponibil de la 2.000 rot/min. Puterea este transmisă către roţile din spate cu ajutorul unui reductor mono-viteză. Alimentarea motorului este asigurată de baterii de ultimă generaţie de tip Lithium-ion de 330 volţi, compusă din 88 de celule 50 Ah ( pentru o energie îmbarcată de 16 kWh), montate în centru vehiculului.

Reîncărcarea bateriilor la Citroen C-ZERO este uşoară: este suficientă racordarea cordonului de alimentare la o priză de 220V. O iîncărcare completă necesită 6 ore, în timp ce o încărcare la 80% este posibilă în doar 30 de minute prin utilizarea unei borne exterioare care furnizează un curent electric monofazic de 125 Amperi la 400 Volţi pentru o putere ajungând la 50 kW. Utilizarea vehiculului este simplă: este suficientă rotirea cheii în contact şi un semnal sonor confirmă că 'pornirea' s-a realizat. Citroen C-ZERO se conduce ca orice altă maşină dotată cu cutie automată. Tradiţionala jojă de carburant este înlocuită de un indicator al nivelului de încărcare a bateriei.

Citroen C-ZERO este perfect adaptat pentru a satisface orice tip de întreprindere - administraţii, colectivităţi, flote de companii - şi în egală măsură clienţi persoane fizice aflaţi în cautarea unui vehicul care propune o economie excepţională la utilizare. Având 4 locuri - datorită ampatamentului de 2,55m - şi un portbagaj cu o capacitate de 166 litri, vehiculul beneficiază de o silenţiozitate impresionantă la funcţionare şi propune multiple echipamente care asigură confort şi siguranţă : direcţie asistată, ABS, ASR, ESP, geamuri electrice, 6 airbag-uri, sistem telematic pentru apelul de urgenţă şi climatizare, acestea fiind cele mai semnificative din dotările standard.

Cu o lungime de 3,48 m
şi raza de bracare de 9 m, Citroen C-ZERO se strecoară în oraşe cu o mare uşurinţă. Performanţele sale (viteza maximă de 130 km/h atinsă în aproximativ 15 secunde şi preluările de la 60 la 90 km/h în 6 secunde) şi autonomia acesteia de aproximativ 130 km (in functie de ciclul mixt normalizat) îi permit de asemenea să se aventureze fără probleme şi în afara oraşelor. În Franţa, 70% din traseele cotidiene, în timpul săptămânii, reprezintă mai puţin de 30 km, pentru o medie globală de 40 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.