Citroen C-ZERO porneşte în Odiseea Electrică

Autor: Gabriel Grosoiu 23 ian. 2012 Știri auto

Pe 11 februarie, doi ingineri vor porni în prima calatorie în jurul lumii, realizată cu un o maşină electrică de serie. Pornind din Strasbourg şi având în rolul principal modelul electric Citroen C-ZERO, odiseea de 25 000 de km îi va purta pe Xavier Degon, inginer la EDF si Antonin Guy, consultant la Capgemini Consulting, prin 17 ţări.

Călătoria va dura 200 de zile, perioadă în care se va consuma energie electrică în valoare de doar 250 euro. Traseul micului Citroen electric include zone precum Muntii Stâncoşi din America, drumurile din inima Japoniei, drumul mătăsii dintre China si Kazakhstan, iar apoi revenirea în Europa Centrala.

În aceasta călătorie, Citroen C-ZERO va fi încărcat de cel putin 300 de ori si va avea numeroase întâlniri cu localnicii de la care va împrumuta energie electrică. Prin intermediul site-ului www.electric-odyssey.com, cei doi aventurieri, Xavier and Antonin, vor apela la cei care se află în drumul lor pentru a-şi găsi plugg-eri cu care să-şi împarta prizele şi care să contribuie la succesul odiseeei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide