Citroen C3 - Informaţii oficiale

Citroen a dat publicităţii azi primele poze oficiale cu noul model de clasă mică, un C3 mai tineresc, mai atrăgător şi mai inteligent.

Interiorul tipic CitroenPentru noul C3, ce urmeaza a fi comercializat incepand cu noiembrie 2009, Citroën isi fixeaza de la inceput un obiectiv ambitios: sa inlocuiasca bestseller-ul vandut in peste 2 milioane de exemplare. «Innoirea acestui model este de o importanta majora pentru Marca si ne ofera mijloacele de a ne realiza ambitiile referitoare la cresterea cotei de piata, atat in ceea ce priveste clientii particulari cat si clientii intreprinderi.» Frédéric Banzet, Director general Citroën.

Noul Citroen C3 preia atuurile versiunii anterioare si ii adauga noi argumente de seductie: un stil mai sobru, calitatea superioara a finisajelor, o arhitectura inteligenta oferind o habitabilitate peste standardele segmentului, mentinandu-se insa in categoria celor mai compacte vehicule de pe piata, confortul interior si un comportament rutier remarcabil, atat in oras cat si la drum lung. Aceste prestatii ii vor permite noului Citroën C3 sa isi asume rolul de vehicul principal al unei familii, dar si de principal vehicul de flote.

Prestatiile de calitate ale noului Citroën C3 sunt confirmate la nivel de conceptie si productie. Fabricata in Franta, in uzinele Aulnay si Poissy, acest model raspunde unor obiective de calitate foarte inalte, atat in momentul achizitiei cat si dupa utilizare. Pentru a garanta fiabilitatea optima a vehiculului si a retusa orice imperfectiune, acesta va parcurge peste 2 milioane de kilometri, pana la lansarea sa.

Forme familiareDesi pastreaza la baza rotunjimile si senzatia de protectie ale versiunii anterioare, acestora li se asociaza un caracter mai dinamic datorita liniilor ferme si mai fluide. Noul C3 seduce prin stilul sau, prin rafinament. Materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate, dovada fiind plansa de bord, subliniata disctret de o banda transversala gri satinat sau aluminiu stralucitor si de diferitele elemente de decor cromate.

Noul C3 se inscrie printre cele mai compacte modele din segmentul sau. Cu lungimea de 3,94 m, latimea de 1,71 m si raza de bracare de 10,2 m, noul C3 dispune de dimensiuni perfect adaptate utilizarii in oras.

Exteriorul compact nu afecteaza habitabilitatea, pentru că modelul dispune de un spatiu interior si de un portbagaj generoase : volumul portbagajului este de 300 de litri, interiorul beneficiaza de numeroase spatii de depozitare, pozitia semi-inalta a scaunelor faciliteaza accesul si vizibilitatea, dar si optimizeaza spatiul pentru pasagerii din spate.

Aceasta noua experienta propusa de Citroën culmineaza cu parbrizul « Zenith ». Prin lungimea exceptionala, acest parbriz, inovatie Citroën, mareste campul vizual al soferului si pasagerului fata cu 80° in sus. Asociat unor montanti subtiri, parbrizul da senzatia de vizibilitate nelimitata tuturor pasagerilor. In premiera, En un dégradé progresiv permite tranzitia lina de la protectia solara a pasagerilor din fata spre transparenta totala pentru pasagerii din spate.

Succesul e aproape garantatNoul Citroën C3 ofera un real confort la bord tuturor pasagerilor: confort acustic si la vibratii dar si confort olfactiv si vizual, datorita numeroaselor suprafete vitrate si parfumului de ambianta.

Alaturi de sistemul audio RD4 cu mp3, de USB Box (compus din priza USB + jack, compatibil iPod, kit hands-free Bluetooth®) si de sistemul de navigatie MyWay, noul C3 propune un sistem hifi inedit care ii transfera pe pasageri intr-o adevarata sala de concert. Hifi System® nu numai ca ofera performante acustice exceptionale, dar va seduce de asemenea si prin pretul competitiv.

Noul Citroën C3 are un comportament rutier dinamic, strecurandu-se cu usurinta si in oras. Datorita aerodinamicii sale optimizate (Cx de 0,30), noul C3 prezinta un nivel scazut al emisiilor de CO2 si un consum redus. La lansare, versiunea de motorizare HDi90 cu filtru de particule va concretiza eforturile in acest sens ale Marcii - 99 g/km de CO2. Aceasta oferta va fi completata in 2011 prin lansarea noilor grupe de motoare inluzand sistemul Stop & Start generatia a doua. Asociate unor cutii manuale pilotate in 5 si 6 viteze, acestea vor scadea emisiile, la motoarele diesel intre 95 si 90 g/km de CO2. In ceea ce priveste motoarele pe benzina, noua generatie in 3 cilindri va asigura versiuni cu emisii mai mici de 100 g/km de CO2.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.