Citroen C3 primeşte un facelift înainte de Geneva

Autor: Iulian Dnistran 22 feb. 2013 Știri auto

Citroen va prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 o variantă uşor restilizată a hatchbackului C3. Deşi oficialii companiei franceze spun că faceliftul lui C3 va fi o premieră mondială la Geneva, modelul a fost deja prezentat în Brazilia în vara lui 2012.

Modificările pe care le-a primit versiunea europeană a hatchbackului francez includ o nouă parte frontală, cu o bară de protecţie care include lumini de zi cu LED-uri, precum şi un set de stopuri redesenate discret.

În interior, bordul vine cu tuşe de negru mat, maro sau gri, care se asortează cu tapiseria.

Pe lângă modificările de ordin estetic pe care le-a aplicat, Citroen a lărgit gama de motoare cu o pereche de propulsoare pe benzină PureTech cu trei cilindri, dintre care unul de 1,0 litri care dezvoltă 68 CP şi unul de 1,2 litri care dezvoltă 82 CP, ambele împrumutate de la noul Peugeot 208.

Un al treilea motor pe benzină, VTi 120, care dezvoltă 120 CP, e disponibil  împreună cu o cutie de viteze manuală sau automată.

Oferta de motoare diesel include propulsoarele HDi 70, e-HDi 70, HDi 90 şi e-HDi 115.

Vânzările lui Citroen C3 facelift vor începe, în Europa, după încheierea Salonului Auto Geneva, unde modelul va fi prezentat oficial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide