Citroen C5 Airscape

Citroen revine în forţă în peisajul constructorilor extravaganţi, fiecare nou concept arătând potenţialul artistic al francezilor. Până şi un C5 voluminos poate fi făcut graţios - parcă asta ne-ar spune C5 Airscape.

Citroen C5 Airscape Citroen C5 Airscape
Înainte de lansarea noii generaţii a berlinei Citroen C5, firma franceză be gratulează cu un concept ale cărui linii s-ar putea să le regăsim pe viitorul C5, care va trebui să concureze cu noul Renault Laguna.

C5 Airscape continuă tema conceptelor Citroen decapotabile, adoptând un stil destul de sobru, dar care se potriveşte foarte bine cu masivitatea maşinii a cărei lungime se apropie de 5 metri. Designul de ansamblu al părţii frontale surprinde doar prin generozitatea gurii de aerisire din spoiler, în timp ce restul formelor mizează din plin pe fluiditate. Practic, C5 Airscape este un coupe-cabriolet grandios, din habitaclul căruia nu lipsesc tapiţeria din piele, volanul cu butuc fix sau ceasurile de bord bord originale, cu indicatorul fix şi scala valorilor în mişcare.

Motorizarea nu este o noutate absolută, fiind vorba de un V6 common-rail de 2,7 litri şi 208 CP, însă inovaţia acestuia se numeşte "Urbanhydrid", un fel de sistem Start/Stop cu particularitatea că, în modul Drive al cutiei de viteze automate, dacă şoferul apasă pedala de frână la mai puţin de 6 km/h, funcţionarea motorului este oprită. Astfel, francezii se laudă cu reduceri ale emisiilor de CO2 în ciclu mixt cu 24 g/km. O altă inovaţie o reprezintă sistemul antipatinaj "Snow Motion", mult îmbunătăţit, care, alături de pneuri de iarnă adecvate, face să scadă simţitor diferenţa faţă de automobilele cu sisteme de tracţiune integrală simplificată.

Mai multe detalii şi imagini vor fi date publicităţii, înaintea prezentării lui C5 Airstream la Salonul de la Frankfurt.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.