Citroën DIVINE DS, conceptul francez cu interior personalizabil şi holograme

Citroën este un specialist al conceptelor trăznite, multe dintre ele fără nicio legătură cu gama mărcii. Apetitul francez pentru design haute-couture este ilustrat perfect de ultimul concept: Citroën Divine DS, o maşină pregătită parcă pentru secolul XXII!

Citroën DIVINE DS, conceptul francez cu interior personalizabil şi holograme Citroën DIVINE DS, conceptul francez cu interior personalizabil şi holograme

Citroën Divine DS nu seamănă cu nimic obişnuit, asta dacă nu ne vine în minte superba Alfa Romeo Brera. Evident, Brera este deja banală pe lângă ce au gândit francezii, după cum puteţi vedea în clipul video de mai jos:

Şi asta, pentru că vorbim de o maşină sport, cu un motor turbo  de 1.6 litri THP, cu injecţie directă de benzină, care dezvoltă 270CP la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 330 Nm disponibil integral de la 1.900 rpm la 5.500 rpm, dar care emană doar 145g/km CO2, adică o piesă super avansată de tehnologie.

Dar vorbim de o maşină sport gândită să apeleze la tot ce şi-ar putea dori un fan de filme SF. Deşi e o maşină compactă – cu doar 4.21 metri lungime, DIVINE DS are o parte frontală care seamănă cu un diamant, un pavilion avangardist desprins parcă dintr-o catedrală gotică, iar interiorul vine parcă dintr-o navă de luptă extraterestră, nu de pe această planetă.

Câteva idei care ne-au plăcut: conceptul „Hypertypage”, care oferă un interior demn de orice creator de modă parizian celebru, dar şi personalizabil în 3 universuri interioare interşanjabile, fiecare cu personalitatea sa unică şi singulară.

Planşa de bord şi panourile portierelor pot fi schimbate în 15 minute, precum carcasele de telefon, potenţialii clienţi având de ales între „Male”, cu fibră de carbon la vedere, şi piele cu aspect de gheaţă, „Parisienne Chic”, care foloseşte o piele de culoare ivoire şi mătase plisată şi brodată, cu perle şi cristale, sau „Fatale Punk”, cu piele neagră acoperită de cristale şi perforată ici-colo ca şi când ar fi suferit un piercing, şi cu panourile de uşi acoperite în mii de cristale Swarovski!

Exact, Swarovski şi-a dat mâna cu casa de modă Lesage pentru broderii ornate cu cristale, că avem o consolă centrală ornată cu aur (da, aur alb), că ecranul tactil oferă afişaj holografic, sau că ceasul de pe bord are un ornament din piatră de granit stropită cu aur...

Apropo, aţi remarcat volanul rectangular, da? :)

Vom vedea maşina pe viu la Salonul Auto de la Paris, până atunci o puteţi admira în galeria foto!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.