Citroen - Model nou

Şefii Citroen au hotărât ca marca franceză să-şi continue parcursul în clasa SUV-urilor cu un exemplar bazat pe modelul propriu de clasă compactă.

Citroen - Model nou Citroen - Model nou

Mişcarea are loc ca un răspuns la intenţiile competiţiei reprezentate de Volkswagen cu noul Touran 4x4, Fiat cu X-over şi Nissan cu Qashqai. Un prototip reprezentând viitorul model Citroen a fost deja zărit în zona arctică şi se pare că va prelua ornamentele exterioare de la C3 XTR. Asta înseamnă că vom avea o caroserie înconjurată de bandouri impunătoare din plastic, desenate pentru a da modelului un aspect de off-roader adevărat.

Sistemul de transmisie 4x4 va fi preluat de la Berlingo, dar adaptat noului model pentru a-i da o mai mare manevrabilitate pe suprafeţele alunecoase. În ciuda numeroaselor zvonuri apărute cu privire la noul model, nu se ştie încă sigur ce motor va folosi Citroen pentru a propulsa viitoarea creaţie a inginerilor francezi. Totuşi, cele mai mare şanse pentru a echipa viitorul SUV le are motorul 2.0 HDI cu filtru de particule. Noul model va avea premiera cu ocazia salonului auto de la Frankfurt în septembrie, urmând a fi comercializat începând cu anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.