Premiera  Citroen se prezintă cu stil la Frankfurt 2009

Producătorul francez s-a prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2009 cu multe noutăţi, de la noua generaţie a citadinei Citroen C3 până la conceptul REVOLTe, o reinterpretare modernă a lui 2CV.

Citroen se prezintă cu stil la Frankfurt 2009 Citroen se prezintă cu stil la Frankfurt 2009

Standul Citroen la Frankfurt 2009 a reuşit să evoce istoria de 90 de ani ai mărcii franceze, "le double chevrone" având multe noutăţi. Principala noutate a fost primul model din seria DS, şi anume Citroen DS3, o maşină de clasă mică premium, care îşi propune să rivalizeze cu Mini. Nu suntem prea siguri că va şi reuşi, cu toate că maşinii nu îi lipsesc atributele necesare în acest segment: eleganţă, stil, ambianţă luxoasă şi motorizări de top.

O altă premieră importantă pentru Citroen a fost cea de-a doua generaţie a lui Citroen C3, o maşină care continuă stilul foarte rotunjit al primei generaţii, dar într-o notă mai matură, şi nu îşi ascunde preferinţele pentru targetul feminin. Bărbaţii, mai ales cei muncitori din fire, vor avea la dispoziţie, începând din 2010, o utilitară cu propulsie electrică, Citroen Berlingo First Electric - de altfel, Poşta Franceză va achiziţiona o flotă de 500 de astfel de maşini. Citroen a mai prezentat în premieră la Frankfurt 2009 şi noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj DCS sau noul V6 Hdi, de 3,0 litri şi 240 CP.

Însă francezii au atras cu adevărat atenţia datorită celor două concepte: cunoscutul deja Citroen GT, precum şi noul Citroen REVOLTe Concept, o reinterpretare în stil neo-retro a simpaticului 2CV. Conceptul se bazează pe un design sofisticat şi pe un interior luxos, în timp ce sistemul de propulsie este de tipul hibrid plug-in. Sincer, ne dorim să vedem transpunerea într-un model de serie a acestei maşini foarte plăcute.

VEZI AICI PREMIERELE CITROEN LA FRANKFURT 2009

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.