CNN, BBC şi toate marile publicaţii şi televiziuni i-au făcut statuie. Noi…mai puţin

Autor: Alexandru Banu 04 aug. 2017 Știri auto
CNN, BBC şi toate marile publicaţii şi televiziuni i-au făcut statuie. Noi…mai puţin

Raul Oaida e din Deva, are 23 de ani şi e unul dintre români care te face să te gândeşti că ţara asta mai are o speranţă. El avea 20 de ani când a construit prima maşina Lego 1:1. Complet funcţională, cu un motor numai cu piese LEGO . În afară de compresor şi roţi, totul este LEGO pe această maşină.

Raul şi-a înfiinţat un startup de inventică şi până acum a construit această maşină LEGO care merge cu aer, o bicicletă cu motor cu reacţie şi o mininavetă spaţială pe care a trimis-o în stratosferă cu un balon cu heliu, o cameră Go Pro şi un GPS pentru localizarea aterizării. Raul s-a gândit că dacă poate construi ceva care să ajungă în spaţiu, va fi un fel de astronaut. Raul a intrat pe Google şi a căutat schema unu motor cu reacţie. Atunci şi-a zis că e destul de simplu şi că-l poate face singur, în vreo 3 săptămâni. În final i-a luat 3 ani.

Următorul proiect mare a fost maşina LEGO, cu nume intern – Super Awesome Micro project. A intrat în Cartea Recordurilor cu el, a ajuns pe CNN şi BBC, este cunoscut în toată lumea. Aproape 500.000 de piese a folosit. Motorul funcţionează cu un compresor care acţionează cu aer cele 256 de pistoane. Sunt 100.000 de piese numai la motor. A fost cel mai greu de construit. Steve Sammartino, un australian, l-a susţinut financiar pe Raul (20.000$) după o campanie de crowdfunding promovată pe Twitter.

Prin maşina LEGO construită, românul vede soluţia de mişcare transplantată chiar la maşinile obuşnuite şi aminteşte aici conceptul Peugeot Hybrid Air. În 2015, Raul Oaida s-a mutat la New York cu visul unei afaceri personale.  

Sursă foto & video: The Adaptors (canal Youtube)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide