Colaborare Daimler şi Ford

Daimler a preluat participaţia majoritară, de 50,1%, la Automotive Fuel Cell Cooperation, o companie care va dezvolta tehnologia auto bazată pe pile de combustie, la care Ford deţine 30% din acţiuni, a anunţat, producătorul auto german.

Colaborare Daimler şi Ford Colaborare Daimler şi Ford
Ballard Power Systems, companie canadiană care dezvoltă celule pe bază de hidrogen şi deţine o unitate de producţie în SUA, a devenit investitor financiar la Automotive Fuel Cell Cooperation. Ballard pune la dispoziţia noii companii angajaţii din diviziile de cercetare şi dezvoltare, precum şi proprietatea intelectuală şi experienţa referitoare la aplicaţiile bazate pe celule de combustibil.

Daimler deţine o flotă de peste 100 de automobile care utilizează tehnologia bazată pe celule de combustibil şi care a parcurs peste 3,7 milioande de kilometri. Compania preconizează că maşinile fuel cell vor începe să fie comercializate la scară largă între anii 2012 şi 2015, constructorul intenţionând să producă o serie limitată de Clasa B F-Cell cel mai devreme din anul 2010.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.