Compania care deschide 21 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în România

Proiectul european NEXT-E vizează insta­la­rea a 222 de staţii standard ...

Compania care deschide 21 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în România Compania care deschide 21 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în România

MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, şi-a planificat să deschidă anul viitor 7 staţii de încărcare pentru maşinile electrice, în contextul în care compania a anunţat pentru anul acesta deschiderea a 14 astfel de unităţi. Toate staţiile care vor fi deschise anul acesta şi în 2019 fac parte din proiectul regional NEXT-E.

Proiectul european NEXT-E vizează insta­la­rea a 222 de staţii standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de în­cărcare ultrarapide (150-350 kW), creând astfel o infrastructură pentru încărcarea vehicule­lor electrice în Cehia, Slo­vacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România. Proiectul este realizat prin intermediul unui parteneriat între MOL şi E.ON alături de mai mulţi constructori auto. Pe plan local, vor fi montate 40 de staţii, 21 urmând să fie realizate de MOL.

Compania deţine pe plan local 213 staţii de alimentare. Potrivit informaţiilor din raportul anual al MOL, grupul ungar deţine de plan local o cotă de piaţă de 18%, fiind al treilea cel mai puternic jucător din retailul de carburanţi.

Informaţiile de la INS arată că anul trecut comerţul cu amănuntul al carburanţilor prin benzinării a ajuns la circa 9,6 miliarde de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.