Compania deţinută de Volvo şi Veoneer a primit dreptul de a testa maşini autonome pe drumurile publice din Suedia

Autor: ProMotor 29 ian. 2019 Știri auto
Compania deţinută de Volvo şi Veoneer a primit dreptul de a testa maşini autonome pe drumurile publice din Suedia

Joint venture-ul Zenuity, compus din Volvo şi compania Veoneer, a primit dreptul de a testa modelele sale autonome pe drumurile publice din Suedia, informează Reuters.

Soluţiile software pentru conducerea autonomă de nivel 4 vor fi testate pe modele Volvo de şoferi profesionişti la viteze de până la 80 km/oră. Şoferii nu vor ţine mâinile pe volan.

Conducerea autonomă de nivel 4 este a doua cea mai avansată de acest tip şi presupune că autovehiculul este capabil să vireze, frâneze, accelereze, să monitorizeze traficul rutier şi şoseaua, precum şi să acţioneze în funcţie de anumite evenimente, cum ar fi să stabilească când să semnalizeze, când să schimbe banda sau când să vireze.

La nivelul 4, maşina îl anunţă pe şofer când condiţiile sunt prielnice, iar şoferul activează modul autonom. Sistemul nu poate sesiza diferenţele între situaţiile mai dinamice, precum ambuteiaje sau încadrarea pe căile de acces pe autostrăzi.

Compania Veoneer a spus că este prea devreme să estimeze o dată la care testele vor fi efectuate fără şoferi.

Până acum, Zenuity a efectuat teste în Suedia în scopul de a colecta date pentru dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă şi îmbunătăţirea senzorilor. Totodată, Volvo a efectuat teste separate pentru a aduna date despre comportamentul şoferilor şi informaţii care să îmbunătăţească experienţa la volan.

Compania Zenuity, formată de Volvo şi Veoneer în 2017, intenţionează să ofere primele produse de asistenţă pentru şofer în 2019, iar ulterior tehnologiile de conducere autonomă. Volvo va fi un client al companiei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide