Compania Opel este pregătită să treacă la noile standarde WLTP

Compania Opel este pregătită să treacă la noile standarde WLTP

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Începând cu 1 septembrie 2018 toate autovehiculele noi care sunt înmatriculate trebuie să fie în conformitate cu procedura de testare WLTP. Noua procedură oferă date mai realiste în ceea ce priveşte consumul de carburant. Opel îşi pregăteşte de mai mulţi ani portofoliul pentru introducerea noilor standarde şi toată gamă de autoturisme respectă în prezent aceste cerinţe noi. 

Opel a început să publice cifre de consum WLTP încă din iunie 2016, primul model fiind Astra. Au urmat Opel Mokka X şi Opel Zafira şi apoi cea de-a doua generaţie a vârfului de gamă, Insignia, Opel obţinând aprobarea de tip pentru Insignia 2.0 BiTurbo Diesel în conformitate cu procedura de testare WLTP la mijlocul anului 2017 – cu un an înainte ca noile reguli să intre în vigoare.

Pentru a respecta WLTP, toate autoturismele Opel au fost echipate cu tehnologii precum sistemele de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru autovehiculele diesel şi filtre de particule pentru motorizările pe benzină (GPF) pentru autovehiculele cu injecţie directă.

WLTP este un test de laborator care foloseşte profiluri de conducere „reale”, preluate din statistici desfăşurate la nivel global. Ciclul este împărţit în patru părţi şi vizează viteze medii diferite: scăzută, medie, ridicată şi foarte ridicată. Fiecare parte include o varietate de situaţii de accelerări şi frânări. Fiecare combinaţie de motor/transmisie a unui anumit tip de autovehicul este testată cu cele mai economice dotări, dar şi cu cele care consumă cel mai mult carburant. În timp ce valorile NEDC sunt valabile doar pentru Europa, datele obţinute din ciclul de testare WLTP sunt comparabile la nivel mondial.

 Comentarii
Inchide