Companiile de asigurări care te dezpăgubesc cel mai repede şi cel mai bine

Zilele dosarelor lungi sunt numărate

Companiile de asigurări care te dezpăgubesc cel mai repede şi cel mai bine Companiile de asigurări care te dezpăgubesc cel mai repede şi cel mai bine

Durata medie de soluţionare a dosarelor de daună pe piaţa RCA era la finele anului trecut de 39 de zile, un număr de 42.525 dosare plătite (95,27%) fiind soluţionate într-un termen mai mic sau egal cu 3 luni, în timp ce cea mai lungă perioadă de soluţionare a fost înregistrată la Asirom VIG, de 127 de zile, potrivit datelor ASF.

În acelaşi timp, durata medie de plată a dosarelor de daună pentru pagube materiale pe piaţa RCA era la finele anului trecut de 11 zile, cu un maxim de 21 zile/dosar în cazul City Insurance, în timp ce cea mai mică durată medie a fost înregistrată la Uniqa Asigurări, de 2,18 zile.

În total, 44.634 dosare de daună au îndeplinit condiţiile pentru acordarea de despăgubiri în trimestrul IV 2017.

Potrivit ASF, 76,24% dosare au fost plătite în termenul legal de către asigurători, cele mai mari procente de dosare plătite în termenul legal fiind la societăţile Uniqa Asigurări S.A. (100%), urmată de Omniasig VIG S.A. (99,12%), Generali România S.A. (97,99%), Allianz – Ţiriac S.A. (96,51%) şi Groupama S.A. (93,98%).

CITEŞTE AICI RESTUL ARTICOLULUI ŞI VEZI TABELUL CU INFORMAŢII UTILE PENTRU ASIGURAŢI

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.