Comparaţie între preţuri auto şi grila taxei de înmatriculare

Comisia Europeană a solicitat Ministerului Economiei şi Finanţelor o analiză a preţurilor din piaţa auto pentru a compara coeficienţii de ajustare din grila privind taxa de primă înmatriculare cu evoluţia reală a preţurilor, studiu elaborat cu ajutorul APIA.

Comparaţie între preţuri auto şi grila taxei de înmatriculare Comparaţie între preţuri auto şi grila taxei de înmatriculare

"Experţii Comisiei Europene vor să vadă că, în momentul în care aplică formula, coeficientul de corelare în funcţie de vechime corespunde realităţii din piaţă. Facem împreună cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) un studiu privind evoluţia preţurilor autovehiculelor pe piaţa românească, care va fi încheiat în următoarele zile", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

El a adăugat că în discuţiile cu experţii europeni aceştia nu au ridicat obiecţii faţă de formula de calcul prin care a fost stabilită grila de impozitare transmisă Comisiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.