Concedieri masive în industria auto. Un gigant mondial cu fabrici şi în România intră în faliment

Autor: Mediafax 16 apr. 2018 Știri auto
Concedieri masive în industria auto. Un gigant mondial cu fabrici şi în România intră în faliment

Gigantul american General Motors va concedia peste 1.500 de angajaţi de la fabrica de asamblare din Lordstown, Ohio. Fabrica funcţiona non-stop în urmă cu doi ani, dar tăierile de costuri şi reducerile de personal au redus programul acesteia o singură tură de lucru, potrivit CNN.

Problema fabricii este cererea scăzută pentru modelul Chevrolet Cruze, modelul de dimensiuni mici pe care GM îl produce la această fabrică. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu 30% între anii 2014-2017, încât interesul în maşinile mici scade la nivel de piaţă. Vânzările modelului Cruze au scăzut cu încă 26% în primele trei luni din anul acesta.

GM a început să construiască şi o versiune hatchback a modelului Cruze la o fabrică în Mexic, în timp ce fabrica din Lordstown va construi doar versiunea sedan. Modelul hatchback reprezintă sub 20% din vânzările seriei Cruze.

Compania a anunţat reducerile de personal vineri, iar acestea vor elimina jumătate din forţa de muncă de la fabrică.

Muncitorilor seniori le vor fi oferite pachete compensatorii pentru a reduce numărul concedierilor din iunie. Unii dintre angajaţi ar putea fi mutaţi la alte fabrici.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide