Concept 1100 Roadster - Dacia 1100 nu a arătat nicicând mai bine. GALERIE FOTO - VIDEO

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când Dacia a produs, la uzina de la ...

Concept 1100 Roadster - Dacia 1100 nu a arătat nicicând mai bine. GALERIE FOTO - VIDEO Concept 1100 Roadster - Dacia 1100 nu a arătat nicicând mai bine. GALERIE FOTO - VIDEO

 


Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când Dacia a produs, la uzina de la Colibaşi, primul său model de serie – 1100. Dar, aşa cum ştim cu toţii, Dacia 1100 nu a fost altceva decât un Renault 8 asamblat sub licenţă. La licitaţie au participat Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Austin, dar în cele din urmă s-a luat decizia ca Uzina de Automobile Piteşti să producă autoturisme sub licenţă Renault.

Revenind în zilele noastre, site-ul Auto-Build.ro a prezentat viziunea modernă pe care Alex Mariş, un artist vizual pasionat de maşini, l-a gândit pentru bătrâna Dacia 1100.

Proiectul denumit Concept 1100 Roadster are la bază modelul Dacia 1100, inspirată la rândul ei de modelul Renault 8 Gordini. Cu acest concept Alex şi-a susţinut lucrarea de licenţă acum câţiva ani, el studiind la Facultatea de Design de Produs şi Mediu şi Braşov. 

GALERIE FOTO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.