Concept de pneu "electric" de la Continental

Cum automobilele electrice încep să pătrundă încet, încet în peisajul auto, era normal ca să apară şi primele pneuri destinate exclusiv acestora. Unul dintre primii producători de pneuri, care vine cu o propunere în acest sens, este Continental.

Concept de pneu "electric" de la Continental Concept de pneu "electric" de la Continental

Pneurile pe care cei de la Continental le propun pentru automobilele electrice au un nume cât se poate de sugestiv: Conti.eContact. Necesitatea unor cauciucuri dedicate maşinilor electrice vine, practic de la autonomia maşinilor propulsate electric.

Mai precis, pentru ca o maşină electrică să poată să atingă valorile maxime de autonomie, este necesar ca maşina să beneficieze atât de o aerodinamică bună, cât şi de o rezistenţă la înaintare a pneurilor cât mai redusă.

Conti.eContact este un cauciuc care oferă o rezistenţă la înaintare redusă. În plus de asta, flancul cauciucului este mai "moale" capabil să preia deformările din astfalt. Mai mult decât atât, canalele de pe cauciuc sunt mai mici şi mai apropiate unele de altele, acest lucru având un efect pozitiv asupra zgomotului apărut în timpul rulării.

Continental se aşteaptă ca volumul de vânzări al maşinilor electrice, până în 2020, să fie undeva pe la 2,8 milioane de unităţi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.