Conceptul Peugeot Onyx, dezvelit de secrete într-un clip video

Autor: Iulian Dnistran 01 oct. 2012 Știri auto
Conceptul Peugeot Onyx, dezvelit de secrete într-un clip video

Peugeot a atras foarte multe priviri când a publicat primele imagini şi informaţii despre conceptul supercarului Onyx înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto Paris 2012.

Ei bine, maşina a fost prezentată la Paris, dar francezii s-au gândit şi la cei care nu au apucat să vadă pe viu prototipul construit din aluminiu, fibră de carbon şi cupru şi au publicat un clip video în care Onyx e prezentat din toate unghiurile.

Astfel, poate fi admirată supleţea designului cu uşi din cupru lucrate manual şi panouri din fibră de carbon vopsite în negru mat. În interior, formele sculptate în lemn, fibră de carbon şi aluminiu sunt, toate, dezvăluite în clipul video menit să arate publicului că francezii de la Peugeot nu şi-au pierdut îndemânarea şi imaginaţia.

Sub capota conceptului Onyx stă un motor V8 diesel de 3.7 litri care produce 600 de cai putere. Toată această putere ajunge, prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte, la roţile din spate. În plus, un sistem electric alimentat de un set de baterii litiu-ion dezvoltă încă 80 de cai putere. Asta înseamnă că Peugeot Onyx are un sistem de propulsie hibrid care dezvoltă în total 680 de cai putere. Nu e rău, pentru o maşină care cântăreşte doar 1.100 de kilograme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide