Conceptul Peugeot Onyx, dezvelit de secrete într-un clip video

Francezii de la Peugeot au prezentat conceptul supercarului Onyx la Salonul Auto Paris 2012, iar în urmă cu câteva zile au publicat un clip video pentru cei care nu au reuşit să vadă maşina pe viu la Paris.

Conceptul Peugeot Onyx, dezvelit de secrete într-un clip video Conceptul Peugeot Onyx, dezvelit de secrete într-un clip video

Peugeot a atras foarte multe priviri când a publicat primele imagini şi informaţii despre conceptul supercarului Onyx înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto Paris 2012.

Ei bine, maşina a fost prezentată la Paris, dar francezii s-au gândit şi la cei care nu au apucat să vadă pe viu prototipul construit din aluminiu, fibră de carbon şi cupru şi au publicat un clip video în care Onyx e prezentat din toate unghiurile.

Astfel, poate fi admirată supleţea designului cu uşi din cupru lucrate manual şi panouri din fibră de carbon vopsite în negru mat. În interior, formele sculptate în lemn, fibră de carbon şi aluminiu sunt, toate, dezvăluite în clipul video menit să arate publicului că francezii de la Peugeot nu şi-au pierdut îndemânarea şi imaginaţia.

Sub capota conceptului Onyx stă un motor V8 diesel de 3.7 litri care produce 600 de cai putere. Toată această putere ajunge, prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte, la roţile din spate. În plus, un sistem electric alimentat de un set de baterii litiu-ion dezvoltă încă 80 de cai putere. Asta înseamnă că Peugeot Onyx are un sistem de propulsie hibrid care dezvoltă în total 680 de cai putere. Nu e rău, pentru o maşină care cântăreşte doar 1.100 de kilograme.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.