Conceptul Universităţii din Michigan pentru SAE Supermileage va consuma doar 0,07 litri la 100 km

Un grup de studenţi ai Universităţii din Michigan lucrează la un concept care va concura în competiţia SAE Supermileage. Acesta va avea un consum record de doar 0,07 litri la 100 km.

SAE Supermileage se desfăşoară încă din anul 1980 şi în această competiţie participă în special vehicule foarte uşoare care obţin un consum de carburant incredibil de mic. Competiţia se desfăşoară pe circuitul Eaton Corporation Proving Grounds, unde concurează în special studenţi din Statele Unite ale Americii. Câştigătorii de anul trecut aparţin Universităţii Sherbrooke din Quebec, obţinând un consum de 0,1 l/100km.

Studenţii de la Universitatea din Michigan lucrează deja la un concept care, după afirmaţiile lor, va avea nevoie de numai 0,07 litri de carburant pentru a parcurge 100 km (3.300 mpg). Conceptul va fi propulsat de un motor cu un singur cilindru luat de pe o maşină de tăiat iarba, pe care studenţii l-au modificat pentru a putea obţine consumul dorit. Conceptul va avea un singur loc şi un şasiu cât mai uşor posibil. Vezi în continuare materialul video prezentat de de Michigan Engineering.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.