Conducerea companiei Toyota România a fost preluată de o româncă

Autor: Visan Marian 27 apr. 2016 Știri auto
Conducerea companiei Toyota România a fost preluată de o româncă

 


Edit Corcoman-Târcolea, 45 de ani, a preluat funcţia de general manager al Toyota România, importatorul grupului nipon pe piaţa locală. George Kyriazis, care din anul 2000 conduce Toyota România, rămâne în funcţia de managing director Toyota Balkans, iar lui îi raportează direct Toyota România, scrie Ziarul Financiar.

Edit Corcoman lucrează în cadrul Toyota  de la 1 noiembrie 2012, ocupând de atunci funcţia de group finance director în cadrul Toyota Balkans. Compania Toyota România este companie naţională de vânzări pentru România, Bulgaria şi Macedonia, statut oferit de Toyota Motor Europa şi este deţinută de către grupul britanic Inchcape, unul dintre cei mai mari retaileri auto la nivel mondial.

Anul trecut Toyota România a înregistrat o cifră de afaceri de 148,6 mil. euro, în creştere cu 20%. În 2015 compania a livrat pe piaţa locală aproape 3.300 de autovehicule Toyota şi Lexus.

„În 2015 Toyota a intrat pentru prima dată în top 6 mărci de import în România. Obiectivul nostru este de a creşte minimum cu 14% în ceea ce priveşte  modelele Toyota şi cu aproximativ 20% modelele Lexus“, a spus Edit Corcoman-Târcolea.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide