Confirmare oficială: BMW M5 va fi oferit şi în versiune xDrive

Zvonurile unui BMW M5 cu tracţiune integrală au fost, în sfârşit, confirmate oficial de cei de la BMW. Prin urmare, pregătiţi-vă pentru prima berlină xDrive realizată de departamentul BMW Motorsport!

Confirmare oficială: BMW M5 va fi oferit şi în versiune xDrive Confirmare oficială: BMW M5 va fi oferit şi în versiune xDrive

Prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Shanghai, conceptul BMW M5 a adus cu sine şi întrebări referitor la o versiune cu tracţiune integrală M5 xDrive. Iar răspunsul a venit, în sfârşit, din direcţia oficialilor BMW, care afirmă că o astfel de versiune cu tracţiune integrală va fi oferită clienţilor.

BMW M5 va avea un motor V8 twin-turbo, care va dezvolta o putere de 552 CP. Prin urmare, un surplus de aproape 50 CP faţă de precedenta generaţie BWM M5 (care avea un motor aspirat V10), deci o putere care va putea fi ţinută în frâu la limită doar de cei experimentaţi.

Versiunea M5 xDrive va oferi un surplus de siguranţă pentru restul clienţilor, care, astfel, vor avea una dintre cele mai eficiente berline supersport din lume. Pe de altă parte, BMW M5 xDrive vine şi ca un răspuns aşteptat dat rivalilor germani Audi, urmând a concura în mod direct cu Audi RS6.

Interesant, datorită faptului că BMW Seria 5 este oferit pe piaţa chineză şi în versiune cu ampatament alungit, au apărut zvonuri şi despre un BMW M5 Long Wheel Base. Oficialii, însă, au negat categoric această variantă, care, pentru majoritatea dintre noi, părea cel puţin hilară.

CREZI CĂ BMW M5 XDRIVE VA FI MAI PERFORMANT CA VIITORUL AUDI RS6?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.