Confirmat oficial: Mercedes-Benz MLC va fi rivalul lui BMW X6

Cei de la Mercedes-Benz le aruncă, în sfârşit, mănuşa celor de la BMW: viitorul MLC va concura în mod direct cu X6, începând din 2014-2015.

Până acum erau doar zvonuri referitoare la Mercedes-Benz GLC, rival pentru BMW X6. Acum, însă, germanii au confirmat oficial apariţia în gamă a unui SUV sportiv ca răspuns la X6, însă denumirea sa va fi MLC. Şi asta deoarece va fi derivat din Mercedes-Benz ML.

Noul Mercedes-Benz MLC va fi construit în uzina americană de la Tuscaloosa (Alabama), unde germanii mai construiesc modelele ML, R-Class şi GL, iar, din 2014, acolo va fi asamblată şi berlina de clasă medie Mercedes-Benz C-Class, versiunea pentru SUA.

Totuşi, noul Mercedes-Benz MLC nu va apărea pe piaţă mai devreme de 2014-2015, unele zvonuri afirmând că modelul de serie va fi prefigurat de un concept chiar la Salonul Auto Frankfurt 2011, din această toamnă - deşi schiţa aşa-zis oficială nu pare să fie a unui model concurent direct cu BMW X6.

Conform germanilor de la AutoBild, noul model, deşi se va baza tehnic pe Mercedes-Benz ML şi va prelua motorizările acestuia, va avea un look mult diferit. Practic, germanii vor ca noul MLC să fie transpunerea coupe-ului cu 4 uşi CLS în domeniul SUV-crossover, aşa încât vom vorbi de o maşină life-style, dar fără pretenţii de offroad.

Preţul de bază vehiculat pentru noul Mercedes-Benz MLC va fi de circa 62.000 euro, iar versiunea de vârf AMG va depăşi 100.000 euro. Vor mai exista şi motoare diesel, chiar şi cu 4 cilindri, dar şi o versiune hibridă. Noul MLC va oferi doar 4 locuri şi un portbagaj mai mic decât al lui ML, dar habitaclul va pune accentul pe lux şi sportivitate.

Noul Mercedes-Benz MLC nu va avea o viaţă uşoară, deoarece la finalul lui 2012 este programat să apară Audi Q6, iar, până în 2014, bavarezii vor lansa a doua generaţie a lui BMW X6. Totuşi, investiţia de 2 miliarde de dolari în fabrica de la Tuscaloosa ne arată că Mercedes-Benz are planuri serioase, deci ne aşteptăm la o luptă acerbă între cele trei modele Q6, X6 şi MLC.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.