Consiliul Concurenţei investighează modul de acordare al contractelor pentru spaţii de parcare

Consiliul Concurenţei investighează modul de acordare al contractelor pentru spaţii de parcare

Autor: Cristian Agatie acum 8 luni Știri

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunţat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că va extinde investigaţia privind locurile de parcare şi în Bucureşti.

„Vom extinde o investigaţie şi în Capitală, deoarece durata contractelor este prea mare. Diferenţele ca număr de părcari, raportat la numărul de maşini, în durata contractelor, în ceea ce priveşte tarifele percepute sunt foarte mari, iar radiografia aceasta ar trebui să genereze un dialog între autorităţile locale, pentru a vedea ce soluţia va putea duce la cele mai bune rezultate”, a declarat Chiriţoiu la Antena 3.

De asemenea, preşedintele Autorităţii de Concurenţă a recomandat, în acest context, încadrarea într- un termen de cinci ani, ca să permită o reîmprospătare frecventă a celor care gestionează parcările. “Chiria pe care o plătesc operatorii primăriilor variază prea mult şi trebuie, în acest sens, o standardizare. O chirie prea mare se traduce în tarif mare pentru parcări şi atunci trebuie să fim atenţi când stabilim nivelul preţului”, a mai spus el.

În 24 septembrie, Consiliul Concurenţei a emis o analiză pe piaţa serviciilor de parcare publică cu plată, la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ Braşov, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

 Comentarii
Inchide