Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate

Vremurile în care pierdeai garanţia dacă îţi reparai maşina la un service care nu figura pe lista de parteneri agreaţi de fabricantul maşinii se pare că se vor sfârşi.

Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate

Comisia Europeană a dispus ca fabricanţii auto să nu mai ceară repararea modelelor doar în reţelele de service agreate, această prevedere încălcând reglementările impuse de Consiliul Concurenţei. Comisia Europeană a mai descoperit că în ultimii ani cheltuielile cu reparaţiile autovehiculelor au crescut semnificativ, o cauză putând fi şi măsurile constructorilor de a îşi proteja partenerii de afaceri prin limitarea concurenţei.

"Cred cu tărie că noul cadru legislativ va aduce beneficii tangibile populaţiei prin reducerea cheltuielilor cu reparaţiile şi întreţinerea, care au o pondere importantă în cheltuielile cerute de o maşină pe perioada duratei de folosinţă. Noul cadru legal va diminua, de asemenea, cheltuielile de distribuţie, înlăturând regulile restrictive", a declarat vicepreşedintele CE şi comisarul pentru Concurenţă, Joaquin Almunia, conform MEDIAFAX.

Totuşi, constructorii pot solicita ca reparaţiile acoperite de garanţie să fie făcute doar în service-urile agreate. Adică noua prevedere îi va obliga pe constructori să ofere ori garanţie extinsă pentru cât mai multe componente pentru a îşi proteja reţelele de asistenţă şi întreţinere, ori o să ne putem repara maşinile fără a avea restricţii în a alege service-ul. Aceste prevederi vor intra în vigoare din luna Iunie, dar se vor putea întinde pe o perioadă de tranziţie de trei ani, pentru a permite unităţilor în cauză să se adapteze.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.