Construit de un român: Hot rod din piese LEGO, în mărime naturală

Autor: Adrian Mihălţianu 18 dec. 2013 Știri auto

#SuperAwesomeMicroProject s-a materializat atunci când Steve Sammartino – antreprenor şi om de marketing din Melbourne, Australia – l-a cunoscut pe internet pe Raul Oaida, un tânăr român de 20 de ani, care se descrie pe site-ul său drept un „pasionat de business, ştiinţă şi tehnologie”.

Povestea creaţiei din piese LEGO este cu atât mai interesantă cu cât Steve Sammartino a reuşit să obţină fonduri pentru definitivarea proiectului în urma unei singure postări pe Twitter, moment în care 40 de investitori au finanţat ideea.

Prototipul a primit configuraţia unui hot rod şi este construit în totalitate din peste 500.000 de piese LEGO, cu excepţia roţilor şi a angrenajelor din spatele acestora. Cireaşa de pe tort o reprezintă propulsia cu aer comprimat a hot rod-ului, obţinută cu ajutorul a patru motoare rotative ce încorporează un total de 256 de cilindri.

Maşinăria a fost construită în România şi livrată ulterior într-o locaţie secretă din Melbourne, este perfect funcţională şi poate atinge o viteză maximă cuprinsă între 20-30 km/h. Iar dacă v-am stârnit curiozitatea, mai jos aveţi la dispoziţie un videoclip demonstrativ căruia i se adaugă galeria foto de mai sus.

Nouă nu ne rămâne decât să-l felicităm pe Raul pentru proiect şi să-i urăm succes în continuare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide