Continental a dezvoltat camere care stabilesc dacă şoferul se uită la smartphone în timp ce conduc

Camera stabileşte dacă şoferul se uită la un smartphone.

Continental a dezvoltat camere care stabilesc dacă şoferul se uită la smartphone în timp ce conduc Continental a dezvoltat camere care stabilesc dacă şoferul se uită la smartphone în timp ce conduc

Conducerea automatizată va fi posibilă numai atunci când tranziţia dintre modurile de conducere „automat” şi „manual” este sigură şi fiabilă. Şoferii trebuie să poată avea încredere că vehiculul va preda responsabilitatea numai atunci când este gata să o accepte.

Continental a dezvoltat un sistem de camere combinate care cuprinde o cameră cu infraroşu pentru interior şi o cameră pentru exterior. Acest sistem îl monitorizează atât pe cel aflat pe scaunul şoferului, detectând continuu dacă este capabil să îşi asume responsabilitatea pentru a conduce, cât şi situaţia traficului din faţa vehiculului.

Informaţiile preluate de cameră sunt evaluate de software şi stabileşte dacă şoferul este atent sau distras, dacă s-a întors pentru a vorbi cu copiii de pe scaunele din spate, dacă se uită la un smartphone sau dacă mâinile lui sunt ţinute pe volan sau stă cu ele la ceafă.

Aşa-numita cameră „Road AND Driver” se află în spatele parbrizului vehiculului, deasupra oglinzii retrovizoare. Aceasta detectează poziţia şoferului, direcţia privirii sale şi locul unde ţine mâinile, un astfel de sistem este considerat o condiţie necesară pentru a aduce maşini cu funcţii de conducere automatizată pe drum. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.