Contractul cu Bechtel a ajuns la 10 miliarde euro în 2005, însă în 2006 o anexa arată un total de 2,2 miliarde de euro

Ministrul delegat Dan Şova a declarat miercuri că modificările aduse în 2005 acordului cu americanii de la Bechtel au dus contractul la 10 miliarde de euro, însă o anexă la acordul de modificare din 2006 indică un nivel total de costuri de 2,2 miliarde euro.

Contractul cu Bechtel a ajuns la 10 miliarde euro în 2005, însă în 2006 o anexa arată un total de 2,2 miliarde de euro Contractul cu Bechtel a ajuns la 10 miliarde euro în 2005, însă în 2006 o anexa arată un total de 2,2 miliarde de euro

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de Dan Şova, a publicat marţi o serie de documente declasificate referitoare la contractul dintre statul român şi Bechtel International.

"Nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. (...) Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006", a declarat Dan Şova.

Pe de altă parte, una dintre anexele la acordul de modificare a contractului, semnat în februarie 2006, indică un cost total estimat la 2,2 miliarde euro, potrivit documentelor publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură.

Deci, cât a costat până la urmă contractul cu Bechtel reziliat în mai 2013? Probabil că nici ei nu mai ştiu...

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.