Control tehnic Sandero la uzina din Rusia

Detractorii Dacia cu siguranţă vor arăta cu degetul mijloacele puţin cam dure folosite de un muncitor de la uzina Renault din Rusia. Urmăriţi video.

Cei de la Renault s-au lăudat că uzinele unde se produc modelele Logan şi Sandero au un grad foarte scăzut de robotizare, pentru a permite crearea cât mai multor locuri de muncă. Asta însemnând că şi controlul tehnic este realizat tot de oameni.

Însă erorile umane este clar pentru toată lumea că sunt mai multe decât erorile roboţilor. Aşa încât nu e de mirare că, la controlul tehnic al maşinilor care ies de pe linia de fabricaţie, este nevoie de multe ajustări. În acest caz, ajustări ale portierelor, pentru a se închide cât mai ermetic - nu aţi vrea să intre apa în Sandero, cum se întâmpla cu Dacia Nova, nu?

Ei bine, în exemplul de faţă, poate părea că un muncitor rus aplică nişte mijloace mai apropiate de K1 decât de metodele inginereşti. De fapt, situaţia este foarte normală, deşi, la prima vedere, poate părea hilară, dacă nu chiar de condamnat modul relativ barbar prin care sunt reglate uşile acestui Sandero.

Iar normalitatea provine tocmai din faptul că vorbim de o maşină ieftin de construit, fiind utilizate mijloace mai rudimentare chiar şi în privinţa controlului final. Cu alte cuvinte, nu este neapărat un caz izolat, acelaşi lucru întâmplându-se în orice uzină care produce ieftin maşinile.

E adevărat, acest video poate fi un bun cal de bătaie pentru detractorii Dacia. Care, probabil, vor face paralela cu modul în care erau construite vechile Dacii...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.