Controversă BMW - Nissan

BMW a dat în judecată Nissan pentru utilizarea indicativului M pe modelele Infiniti, gama de lux a constructorului japonez.

Controversă BMW - Nissan Controversă BMW - Nissan
Pentru BMW, "M" provine de la departamentul Motorsport, primul model care a purtat acest indicativ fiind M3-ul din 1979. Infiniti, marca de lux a constructorului Nissan, a apelat la această literă începând cu 1990, iar, pe parcurs, a devenit un pericol pentru bavarezi datorită confuziilor la care puteau fi supuşi clienţii - de exemplu, Infiniti a botezat M6 un nivel de echipare sport, în timp ce BMW M6 este cel mai sportiv la ora actuală...

Deşi până acum, în mai multe ţări, avocaţii BMW au obţinut "victorii" în faţa celor de la Nissan, se pare că imaginea mărcii bavareze nu a avut deloc de suferit de pe urma "furtului" literei M de către japonezi. Ba mai mult, opinia publică acuză cele două concerne că preferă să cheltuiască o grămadă de bani pe avocaţi şi procese inutile în loc să îi folosesască în alte scopuri, mai folositoare.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.